Царицата на нощта - Пол Дохърти

Царицата на нощта

Пол Дохърти

Царицата на нощта
Цена: 17.90 лв.
Няма наличност
Код на продукта: 232734
Издателство: Еднорог
Автор: Пол Дохърти
Страници: 320 страници
Националност: Английска

Царицата на нощта - Пол Дохърти

В Рим избухва истинска епидемия от отвличания на млади момчета и момичета, деца на заможни родители – сенаторите обвиняват император Константин и майка му Елена, че не са в състояние да овладеят престъпността в големия град. Императрица Елена се обръща за помощ към своята довереница Клавдия, която и преди е разрешавала заплетени загадки. Клавдия тръгва по следите на престъпниците, но се натъква на нова загадка – един по един загиват ветерани от римски легион, охранявал някога северната граница на имперската провинция Британия. Жертвите са убити с особена жестокост, която напомня на ритуалните убийства на племената, с които те някога са воювали.


Клавдия трябва да спечели доверието на малцината останали живи легионери, за да разбере дали страшната смърт, постигнала приятелите им, няма връзка с далечното минало и с нещо, случило се преди години в Британия.
Сякаш това не е достатъчно, и близките на самата Клавдия са заплетени в друга мистерия – в двора на кръчмата, чийто съдържател е вуйчо й, откриват труп на младо момиче. Ковчегът е украсен с християнски символи, а по тялото, макар и явно положено в земята преди доста години, няма никакви следи от разложение. Възможно ли е младата жена в ковчега да е християнска мъченица, една от последните жертви на преследванията на предишните императори? Как е срещнала смъртта си и коя е тя все пак?
Въпросите се трупат един след друг, а за да открие отговора и да залови убийците, Клавдия ще трябва да тръгне по заплетени следи, съзнавайки, че една погрешна стъпка може да й струва живота.
Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku