Ужасно силно и адски близо - Джонатан Сафран Фоер

Ужасно силно и адски близо

Джонатан Сафран Фоер

Ужасно силно и адски близо
Цена: 20.00 лв.
Няма наличност
Код на продукта: 416099
Издателство: Унискорп
Автор: Джонатан Сафран Фоер
ISBN: 9789543304844

Ужасно силно и адски близо - Джонатан Сафран Фоер


В смешно, нежно, трагично и изящно построения роман на Фоер се развихрят закачливо-неудържимото детско въображение и пронизителната болка. Оскар е едва деветгодишен, когато се сблъсква с катастрофалността на съвременния свят, но доказва своята неповторимост. Преждевременно помъдрялото момче се опитва да разплете загадката, завещана от баща му, загинал в атентата на 11 септември. Книгата е роман-загадка, където рисунките и снимките са невероятно авторово хрумване за несловесно изразяване на мисли и чувства. В това отношение той е смел експериментатор. Сафран използва език, в който употребява думите по особен начин, с изключително богата синонимия в необичаен контекст, прилага игра на думи и абсолютно новаторство. Романът остава впечатление на чудесно написан с поставения ребром въпрос как ние, хората на ХХІ век, се вписваме в най-новата история на света. Намираме ли изобщо нашето място и ако “да”, какво ни струва това.

Чуждестранната преса за романа:
Ужасно силно и адски близо оправдава всички, възлагани му надежди. В него има амбиция, виртуозно изпълнение, главоблъсканици, но основното е как е изобразен осиротелият Оскар – невероятна проницателност. Силните емоции наистина разтърсват. Забележително литературно постижение.
Салман Рушди
Ужасно добър и адски успешен – това е Ужасно силно и адски близо на Джонатан Сафран Фоер.
Rolling Stone Spiegel-Bestseller
Фоер необичайно увлекателно пише за много страшни неща.
Пъблишърс Уикли
Читателите на първия роман на Фоер очакваха с интерес втория, защото авторът спечели овациите на преса, критика и читатели, та просто нямаше право на провал. За щастие вторият му роман Ужасно силно и адски близо е още по-добър – истински успех.
Литературная газета
Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku