Стъклени съдби - Людмила Филипова

Стъклени съдби

Людмила Филипова

Стъклени съдби
Цена: 16.90 лв.
Няма наличност
Код на продукта: 417300
Издателство: Егмонт България
Автор: Людмила Филипова
Тип: Роман
Възраст: 16+
Корица: Мека
Страници: 496 черно-бели
Isbn/баркод: 9789542716150

Стъклени съдби - Людмила Филипова

Авторката на романа преплита сложно обвързани сюжетни линии, развиващи се на територията на пет държави. Тя облича автентични човешки съдби, реални места и научни факти, с художествената измислици. Персонажите ѝ са сложни, изживяванията им многопластови. Месец преди публикуването на романа „Стъклени съдби“ Би Би Си гръмва с новина за подобна на описаната в романа трагедия. Наистина се е случила. Отново? Политици опитват да надигат глас срещу най-новите глобални кошмари. До сега само сънувани, но днес – факт. Людмила Филипова дискутира в романа си и проблеми, свързани с бъдещето на човечеството и риска хората сами да променим еволюцията си.
Опасните тенденции засягат всички нас – като потенциални участници, като потърпевши или като зрители. Романът е вдъхновен от историята на семейство, което е принудено от безпаричието да търси алтернативен начин да заплати скъпа ин витро процедура. Единствената им мечта е да имат дете. Излишните ембриони остават собственост на клиниката. Милиони хора на планетата по различни причини даряват или продават свой генетичен материал под формата на ембриони, яйцеклетки и сперматозоиди. Търговията с човешки ембриони се увеличава многократно след разкриването на първата в света банка за производство и търговия с ембриони в САЩ. Днес тя не е една. Бъдещите хора се избират по каталози.
* * *
„Романът далеч не е научна фантастика, а резултат от дълго авторско разследване. Всичко, което Людмила Филипова пише, е реалност и тъкмо тази пунктуалност на фактите дава сила на словото ѝ. Авторката сякаш е надарена с привилегията да вижда в бъдещето, а „Стъклени съдби“ е поредната ѝ книга, която ни оставя с много въпроси.“
Гергана Маринова

„Книгата на Людмила те кара да настръхваш с всяка следваща страница. Не само със съдбата на героите, но и с конкретни научни факти. Описаното може да се случи във всеки един момент, на всекиго по света.“
Пепа Йорданова

Със „Стъклени съдби“ Людмила Филипова окончателно се утвърждава като способен и опитен творец, готов да навлезе в непозната и неразработена територия.
Борислав Гърдев
Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku