Стъклени съдби - Людмила Филипова

Стъклени съдби

Людмила Филипова

Стъклени съдби
Цена: 15.00 лв.
Няма наличност
Код на продукта: 238377
Автор: Людмила Филипова
Дата на издаване: Юли 2012
Страници: 464
Издателство: Сиела
ISBN: 9789542807759

Стъклени съдби - Людмила Филипова

Преработено и допълнено издание

Людмила Филипова е автор на романите Анатомия на илюзиите (2006), Червено злато (2007), Стъклени съдби (2008), Мастиленият лабиринт (2009) и Антихтонът на Данте (2010), четири от които вече са се превърнали в бестселъри и преведени на няколко езика. По три от романите се разработват и филмови сценарии.

Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като уважавания американски Hidden River и за втори кръг на европейския Prix du Livre Europeen 2008. Книгите й предстои да излязат на турски, руски, сръбски и немски.

Стъклени съдби е драматичен разказ за две момичета и едно момче, създадени от ембриони на едни и същи биологични родители, но родени от три различни майки. В три различни семейства. В три различни държави. Жените са забременели вследствие на методи за асистирана репродукция. Престъпление събира разделените някога в лаборатория сестри и техния брат. Следовател Вълчанов е натоварен със задачата да разплете случая. По време на разследването той се влюбва в красивата англичанка Триша, която вече шеста година се лекува при психиатри заради натрапчиви необясними сънища и халюцинации. Дори не допуска, че те са реални преживявания. Американска защитна организация иска да се добере до историята на едно неродено, чийто живот е на косъм от смъртта. Тя е нужна на мощна Корпорация, която скоро ще осъществи грандиозните си планове да е първа в приложението на най-новите репродуктивни технологии.

Медиите за книгата:

С третия си роман Стъклени съдби Людмила Филипова окончателно се утвърждава като способен и опитен творец, готов да навлезе в непозната и неразработена територия.

Борислав Гърдев

Не вярвах в съвременната българска литература, докато не прочетох Стъклени съдби на Людмила Филипова.

Ваня Шекерова, сп. Ева.

Романът далеч не е научна фантастика, а резултат от дълго авторско разследване. Всичко което Филипова пише е реалност и тъкмо тази пунктуалност на фактите дава сила на словото й. Авторката сякаш е надарена с привилегията да вижда в бъдещето, а Стъклени съдби е поредната й книга, която ни оставя с много въпроси.”

Гергана Маринова, в. Пари

Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku