Мастиленият лабиринт - Людмила Филипова

Мастиленият лабиринт

Людмила Филипова

Мастиленият лабиринт
Цена: 16.90 лв.
Няма наличност
Код на продукта: 417302
Издателство: Егмонт България
Автор: Людмила Филипова
Тип: Роман
Възраст: 16+
Корица: Мека
Формат: 14 x 21
Страници: 424 черно-бели
Isbn/баркод: 9789542716167

Мастиленият лабиринт - Людмила Филипова

„Мастиленият лабиринт“ е вълнуващ исторически трилър, в който всяка сцена е базирана на реална история и съществуващ артефакт. Местата и времето на случващото се в романа са действителни. Някои от имената на участниците са променени.
„Мастиленият лабиринт“ има много изходи и единствено от читателя зависи през кой ще успее да излезе. Всяка глава в книгата е нова страница от изгубения край на таен ръкопис, намерен в стара римска библиотека, в края на най-стария път в Европа – Виа Аппия Антика. И като борави със стотици факти и научни трактовки, романът неусетно преобръща представите ни за история, религия и философия. Към книгата е изграден уникален музей на следите в Лабиринта, от стотици снимки от Москва, Бирма, Берлин, Гърция, Рим и Тракия, направени от авторката, които илюстрират съдържанието. А достъп до него има само читателят намерил паролата ключ, за който инструкциите са в романа.
* * *
Чудесен експеримент. Едно разследване. Една изчезнала цивилизация. Следи, които старателно се заличават. Читателят се превръща в археолог, в криминалист, в откривател. Получава база данни – документи, снимки, артефакти и насоки, които трябва да го доведат до истината. А тя е някъде около нас. Тази книга заема празна ниша в българската литература – романите загадка. Те нямат възрастови ограничения и носят информация, която се запомня.
Мария Станкова

Това е може би най-добрата ѝ книга досега. Следвайки един от най-успешните модели, романът се разполага на границата на документалистиката и фикцията – героите са пълнокръвни персонажи със своя история и роля, носители на идеи. Интерпретират се митове, напластяват се интерпретации, дописват се сюжети; разгадават се мистификации.
Доц. д-р Амелия Личева

Това е не просто роман, а киноразказ, който ще ви накара да преосмисляте многократно представите си за началото на човешкото знание.
Стилиян Иванов
Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku