Контролът в здравеопазването - Антония Илиева

Контролът в здравеопазването

Антония Илиева

Контролът в здравеопазването
Цена: 22.00 лв.
Няма наличност
Код на продукта: 425354
Автор: Антония Илиева
Издателство: Сиела
Корица: Мека
Страници: 448
Година на издаване: 2018
ISBN: 9789542825418

Контролът в здравеопазването - Антония Илиева

Книгата съдържа подробен анализ на актуалното здравно законодателство и на съдебната практика. Тя дава пълен правен обзор на всички контролни административни органи в сферата на здравеопазването и на правомощията им. Разгледани са и органите извън системата, разполагащи с контролни правомощия. Направено е практическо разграничение между „контрол“ и „надзор“, както и на различните видове отговорност в здравеопазването.

Разгледани са понасянето на няколко вида отговорност, без необходимото проучване за извършеното нарушение и последиците му, общият правен режим на обществените поръчки в сектора, потърсен е отговор на въпросите защо въпреки непрестанното финансиране и множеството контролни органи, недоволството и на пациентите, и на медицинските специалисти се увеличава и какъв е успешният механизъм за преструктуриране, оптимизация и повишаване на доверието. Това превръща книгата в необходим наръчник за всички работещи в областта на здравеопазването, за студентите, академичната общност, органите на изпълнителната, законодателната и съдебната власт, както и за всеки с интерес към материята.

Антония Илиева завършва ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски“, където защитава докторска степен в направление „Административно право и административен процес“, а от 2016 г. е главен асистент по същата дисциплина и по „Медицинско право“.
Автор е на публикации в сферата на обществените поръчки, административното и медицинското право. Участвала е в международни и национални научни конференции по въпросите на репродуктивното здраве, обществените поръчки в здравеопазването, медицинските деликти, трансплантацията на органи, тъкани и клетки и др.
Член е на Съюза на учените в България. Била е член на научноизследователски екип по проект на тема „Soft Law и значението му за българското право“. Практикува като юридически консултант на лечебни заведения и като експерт в сферата на обществените поръчки.

Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku