Съчинения в 15 тома - том 7: Самуил, Цар Български Книга 2 - Димитър Талев

Съчинения в 15 тома - том 7: Самуил, Цар Български Книга 2

Димитър Талев

Съчинения в 15 тома - том 7: Самуил, Цар Български Книга 2
Цена: 30.00 лв.
Няма наличност
Код на продукта: 420322

Съчинения в 15 тома - том 7: Самуил, Цар Български Книга 2 - Димитър Талев

Книгата е част от поредицата "Съчинения в 15 тома" на издателство "Захарий Стоянов".

"Препоръчвам горещо романа "Самуил, цар български" от Димитър Талев да се изучава в училище. нека идващото поколение млади хора да бъде така обладано от идеята за силна и справедлива държава. Нека да се замислят всички за достойнствата на Самуиловата държава, за нейните най-здрави опори - народ и войска. Да разберат защо едно такова царство пази интересите и живота на своята нация.

Да следват своя призван водител с храбри сърца и чисти мисли, също с дарба и умение. Да са горди със Самуил - честен и умен водач, надарен с далновидност и справедлива ръка, с нестихваща енергия и реформаторски замах. Затова неговите войници след дълги изтощителни походи и кръвопролитни битки търсят опора при стария си цар, когато са загубили светлината на очите си.

Нека знаят те, младите хора, че Самуил е един от най-достойните български царе, че е владетелят на Българското царство със столица Охрид. Ние всички обичаме България. Нека доизградим нашата държава. Всеки градивен процес е съпроводен с мъки и терзания, с опасност да се загуби вярната посока или да не се намери веднага истинския отговор, правилното решение.

В тези моменти разтварям страниците на "Самуил, цар български" от Димитър Талев. Тук намирам лек и сила, пътят напред се очертава, хоризонтът блести насреща. Такава е мъдростта на тази книга. Такава е чудотворната ѝ сила - спасителна за българската душа."
Владимир Талев

Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku