Сервилия - Колийн Маккълоу - Цена: 22.00 лв.

Сервилия

Колийн Маккълоу

Сервилия
Цена: 22.00 лв.
Код на продукта: 426340
Издателство: Плеяда
Заглавие: Сервилия
Автор: Колийн Маккълоу
Преводач: Борис тодоров
ISBN: 9789544094621
Корици: Меки
Размери: 14,5 / 21,5 см
Брой страници: 376
Език: Български
Жанр: Исторически роман

Сервилия - Колийн Маккълоу

ЖЕНИТЕ НА ЦЕЗАР

Трилогията „Жените на Цезар“ ни отвежда в една по-нова епоха, където Гай Марий и Корнелий Сула вече не заемат централно място. Сега Цезар и само Цезар вдъхва живот на епичната творба на Колийн Маккълоу. Цезар се стреми да бъде най-забележителният римлянин, който светът е виждал, разумен политик и умел тактик, макар да е възпре­пятстван от онези, които се боят от нарастващата му власт. В него има по малко от Марий и от Сула, но той се откроява като необикновена личност, чието име е написано със златни букви в летописите. 

Заглавието на трилогията подсказва, че в нея присъстват множество женски персонажи. Майката на Цезар открай време заема важно място в живота му, ала сега се срещаме и с дъщеря му Юлия, и със знатната Сервилия, които влияят на решенията му. 

Разбира се, нито една история за Древния Рим няма да е пълна, без в нея да са вплетени политическите събития. Появяват се нови имена, не са пропуснати и старите врагове на Цезар, които са готови на всичко, за да причинят провала му. Четем повече подробности за младия Брут, който ще изиграе ключова роля в повествованието.    

В романите от трилогията се проследява възходът на Гай Юлий Цезар, започнал след завръщането му в Рим през 68 година пр. Хр. Тъкмо тогава той се подготвя за покоряване на Форума чрез коварни заговори. След като постига тази си цел, Цезар предприема следващия си ход – да покори и знатните римлянки. Той не познава истинската любов – за него това е само оръжие от политическия му арсенал… 

Негова любовница става Сервилия, майка на бъдещия му зет Брут. Тя му подсказва начин да отмъщава на враговете си, като прелъстява съпругите им. Гениална и (като се вземат предвид тогавашните нрави) лесно осъществима идея.

Първи том: СЕРВИЛИЯ

Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku