Плът и кръв - Джон Харви

Плът и кръв

Джон Харви

Плът и кръв
15.00 лв.
Цена: 12.75 лв.
Ограничено количество
Код на продукта: 419773
Корица: Мека
Страници: 400

Плът и кръв - Джон Харви

ДЖОН ХАРВИ
Наричат го „един от майсторите на криминалния жанр“, „един от водещите автори на криминални романи“, „един от най-известните и най-обичани британски криминални автори“, с почитатели по цял свят. ДЖОН ХАРВИ (р. 1938 г.) е изключително продуктивен автор и от 1975 г. досега са излезли повече от 100 негови романа. Прочут е с поредицата си за детектив Чарли Резник. Първият от тях – „Самотни сърца“, в. „Таймс“ определя като един от стоте най-забележителни криминални романи на миналия век. „Плът и кръв“ (изд. 2005 г.) е първият роман от трилогията с главен герой Франк Елдър, която включва още романите „Пепел и кости“ (2006 г.) и „Мрак и светлина“ (2007 г.). За „Плът и кръв“ Харви получава Сребърната кама – награда на Британската асоциация на авторите на криминални романи, както и американската награда Бари за най-добър криминален роман на годината. Неговите книги са спечелили две големи френски награди. През 2007 г. му е присъдена наградата Диамантената кама на Картие за цялостен принос в криминалния жанр. Той е признат поет, сценарист, драматург, университетски преподавател, почетен доктор по литература на Нотингамския университет.


ПЛЪТ И КРЪВ
Загадките на криминалния инспектор Франк Елдър


Зловещ трилър за минали престъпления, споменът за които ще преследва героите и в настоящето, докато не бъде разкрита истината. Преди 15 години изчезва 16-годишната Сюзън Блаклок. Предполага се, че е изнасилена и жестоко убита. Макар че криминалният инспектор Франк Елдър се е пенсионирал, споменът за този случай все още го измъчва. Главните заподозрени Шейн Доналд и Алън Маккиърнън година по-късно са осъдени за друго брутално изнасилване и убийство. След като Шейн е освободен от затвора предсрочно, още едно младо момиче е убито. Сега намесата на Елдър е от решаващо значение. Убиецът изпраща пощенски картички с предизвикателен текст. Със собственото си разследване по замразеното досие Елдър излага на смъртна опасност малолетната си дъщеря...


Завладяващ трилър, който буквално наелектризира читателя, върхово постижение на автора. Това просто е най-доброто, което Харви някога е написал.
От издателя


Тази непредсказуема смесица от нежност и жестокост е страховита и удивително добре обрисувана... притежава такава дълбочина, каквато малко на брой криминални книги притежават.
Индипендънт


Този британски полицейски роман е сред най-добрите в жанра.
Таймс

Безплатна доставка над 30 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku