Осмели се да се свържеш - Марион Есер - Цена: 15.00 лв.

Осмели се да се свържеш

Марион Есер

Осмели се да се свържеш
Цена: 15.00 лв.
Код на продукта: 419972
Издателство: Колибри
ISBN: 9786190209010
Автор: Марион Есер
Печат: Меки корици
Размери: 13/20
Страници: 176
Дата на издаване: 03 септември 2021
Превод: Вяра Видева-стефанова
Корица: Стефан касъров

Осмели се да се свържеш - Марион Есер

Играта и движението са предпоставки за психичното съзряване при децата. Как ние възрастните можем да подкрепяме здравословното им израстване чрез тялото, движението и съвместната игра, можем да разберем от книгата на Марион Есер „Осмели се да се свържеш”. Това е втората книга за Психомоторика от чуждестранен автор, издавана на български език след „Действаме, играем, мислим” на проф. Бернар Окутюрие.

От „Осмели се да се свържеш” лесно се разбира какво е Психомоторика. Това е книга, която дава отговор на въпроса как може взаимодействието с децата да е по-малко травматично и нещо повече – как може да е подкрепящо за тях. Книгата дава много примери от практиката на авторката, от които става ясно как ние, възрастните можем да сме по-уважителни и по-малко нараняващи когато въвеждаме децата в реалността на света.

Психомоториката е не само терапевтичен метод, който борави със сложни медицински, невробиологични, психологически и психоаналитични конструкти и който помага на децата да преодоляват своите затруднения и да увеличават своите компетенции, той може да се прилага и като превантивна мярка в педагогическото ежедневие на детските градини и училищата. Точно в превантивен аспект концепцията и принципите на метода могат да дадат важни насоки за съвременното общество. Става дума за това да осигурим на децата необходимата рамка за едно успешно личностно развитие. Само когато едно дете е вътрешно стабилно, то е отворено за учене. Това отдавна е осъзнато от редица европейски държави и днес Психомоториката се прилага като редовен час в училищата на много страни.

„Осмели се да се свържеш” ще бъде полезна както за специалисти по Психомоторика, така и за широк кръг възпитатели и учители, медицински специалисти, терапевти, социални работници и родители, които се интересуват от инсценировките в детските игри и терапевтичното въздействие на съпътстващия възрастен.

Безплатна доставка над 40 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku