Невероятен имунитет - Филип Детмер - Цена: 29.99 лв.

Невероятен имунитет

Филип Детмер

Невероятен имунитет
Цена: 29.99 лв.
Код на продукта: 425774
Издателство: Бард
Автор: Филип Детмер
Подвързия: Мека
ISBN: 9786190301639
Дата на издаване: 17.10.2022
Брой страници: 336

Невероятен имунитет - Филип Детмер

Прозрение за великолепната система,

която ни поддържа живи

Филип Детмер

създател на популярния научен канал в YouTube

„Kurzgesagt – Казано накратко“

Събуждате се и усещате гъделичкане в гърлото си. Главата ви боли. Леко сте раздразнени, докато приготвяте децата за училище и сами се обличате за работа. Междувременно точно под кожата ви се води епична война. Милиони клетки се борят и умират, за да можете да се оплаквате, докато излизате през вратата.

И така, какво точно представлява имунната ви система?

Втора по сложност след човешкия мозък, имунната система е един от най-старите и най-важни аспекти на живота на Земята. Без нея ще умрете в рамките на няколко дни. Филип Детмер повежда читателите на пътешествие из крепостта на човешкото тяло и неговите защитни механизми. В нас бушува постоянна битка със смайващ мащаб. Всъщност през времето, за което сте прочели този текст, имунната ви система вероятно е идентифицирала и ликвидирала ракова клетка, която е започнала да расте в тялото ви.

Всяка глава разглежда отделен елемент на имунната система, включително защитни механизми като антитела и възпаления, както и заплахи като бактерии, алергии и рак. Детмер разкрива защо укрепването на имунната система всъщност е безсмислица; как паразитите се промъкват през защитните механизми на тялото ви, как работят вирусите и какво се случва в раните ви, когато се порежете.

Великолепно илюстрирано задълбочено изследване на имунната система, което завинаги ще промени начина, по който мислите за тялото си.

„Наистина блестящо въведение в огромната система на човешкото тяло за борба с инфекциите и други заплахи.“ Джон Грийн, автор на бестселър №1 на „Ню Йорк таймс“ „Вината в нашите звезди“ „Чете се като увлекателен научнофантастичен роман... възхитително удоволствие за любопитните...“ Тим Ърбан, създател на „Wait But Why“
Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku