За ценители: Дринкуотър - Риньон - Саймънсън (промопакет) - Цена: 20.00 лв.

За ценители: Дринкуотър - Риньон - Саймънсън (промопакет)

За ценители: Дринкуотър - Риньон - Саймънсън (промопакет)
За ценители: Дринкуотър - Риньон - Саймънсън (промопакет)
За ценители: Дринкуотър - Риньон - Саймънсън (промопакет)
За ценители: Дринкуотър - Риньон - Саймънсън (промопакет)
49.85 лв.
Цена: 20.00 лв.
Код на продукта: 419408

За ценители: Дринкуотър - Риньон - Саймънсън (промопакет)

Сезонът на маслините
От: Каръл Дринкуотър

 

Продължението на бестселъра „Маслиновата ферма“

 

Каръл и Мишел сключват брак на екзотичен остров в сърцето на Тихия океан и се завръщат в любимата си маслинова ферма като съпрузи. В Прованс ги очаква тежка работа, но и надежда за бъдещето. Сега те са изправени пред ново предизвикателство: как да развият максимално фермата, в която има петдесет маслинови дръвчета, и да произвеждат екстра върджин зехтин. Двамата отново се сблъскват с безумните изисквания на френската бюрокрация.

 

Мишел заминава за Париж по работа и тя се нагърбва с беритбата и пресоването на маслините. Каръл е поела и друг ангажимент – роля, която изисква много време и усилия, а тя е бременна. В разгара на сезона на маслините се случват драматични събития, които хвърлят сянка върху живота на семейството.

 

Ала благодарение на маслиновите дръвчета – символ на мъдростта и вечността,и любовта на съпруга си Каръл открива отново душевното равновесие и щастието.

 

Макове през Октомври
От: Лаура Риньон Сирера

 

Една история за семейството, за книгите и за най-важните моменти от живота ни

 

Каролина е собственичка на живописна кафе-книжарница в центъра на Мадрид. Тя води спокоен живот, изпълнен с много книги и семеен уют.

 

При инцидент обаче губи баща си. Налага се и майка й да постъпи в клиника, защото отказва да общува с околните. След месеци без подобрение Каролина измисля терапия, с която ще се опита да събуди майка си от кататонията. През целия си живот родителите й са били отдадени на литературата и са възпитали децата си на същата обич към книгите. Затова и Каролина се надява, че като й чете, майка й ще се върне в действителността. Но не кои да е книги, а тези, които са променили Каролина. Така чрез историите тя разказва на майка си за себе си, за повратните моменти в живота си, за премълчаното през годините.

 

Оказва се, че терапията повлиява не само на майка й, а и на самата нея, като й помага да се помири с призраците от миналото.

 

Лятото преди войната
От: Хелън Саймънсън

 

За почитателите на британската атмосфера и изисканата романтика

 

Източен Съсекс, 1914 г., краят на поредното безметежно английско лято. Студентът по медицина Хю гостува на любимата си леля Агата в крайбрежното градче Рай. Към тях се присъединява и братовчед му Даниъл, който учи в Оксфорд и мечтае за бохемския живот на поет.

 

Агата току-що е рискувала репутацията си, издействайки назначението на жена като преподавател по латински език в местното училище. Това нечувано нововъведение се сблъсква с огромния скептицизъм на консервативното провинциално общество.

 

След като се запознава с новата учителка, Агата също е обзета от съмнения. Беатрис е много по-свободолюбива и привлекателна, отколкото подобава на учителка. Тя вярва в силата на образованието и държи да остане свободна от брачните окови. Чарът на Даниъл и чудесният характер на Хю обаче я карат да преосмисли решението си.

 

Идиличният живот в английската провинция е към своя край. Жителите на Рай са повлечени във вихъра на Първата световна война, който поставя на изпитание крехкия прогрес и закостенелите традиции.

 

Беатрис и Хю откриват път един към друг, а светът покрай тях си поема дъх и като на шега прави крачка към бездната...

Безплатна доставка над 30 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku