Дяволът и тъмната вода - Стюарт Търтън

Дяволът и тъмната вода

Стюарт Търтън

Дяволът и тъмната вода
Няма наличност
Код на продукта: 420350
Издателство: Еднорог
Автор: Стюарт Търтън
Страници: 576 страници
Националност: Английска

Дяволът и тъмната вода - Стюарт Търтън

Дебютният роман на Стюарт Търтън „Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл“ се превърна в истинска литературна сензация преди няколко години и бе затрупан със суперлативи и награди. Следващият роман на автора затвърждава класата му на създател на напрегнати и вълнуващи истории. В „Дяволът и тъмната вода“ Търтън представя увлекателна историческа мистерия, своеобразна комбинация между разследванията на Шерлок Холмс и приключенията в „Карибски пирати“.
Годината е 1634 и Самюъл Пипс, най-великият детектив в света, предстои да бъде транспортиран с кораба „Саардам“ до Амстердам, за да бъде екзекутиран за престъпление, за което никой не смее да говори. С него пътува и верният му бодигард Арент Хейс, решен да докаже, че приятелят му е невинен. Но още преди да отплават, започват да се появяват слухове за демон, известен като „Стария Том“. Говори се, че този демон вече е на борда на „Саардам“. И че корабът е прокълнат.
Стюарт Търтън увеличава степента на напрежението с всяка следващата страница. Съществува ли наистина „Старият Том“ или демонът е плод на въображението на някои от пътниците? Мнозина са убедени, че този кораб никога няма да стигне до местоназначението си и животът на всички е в опасност. На борда на кораба започват да се редят мистериозни престъпления, появяват се зловещи символи, всички животни са изклани, идва ред и на убийствата. Тъй като Пипс е затворен в трюма, само Арент може да разреши мистерията, с която са свързани всички пътници на борда. Мистерия, чиито корени стигат далеч назад в миналото и сега заплашва да потопи този кораб, на който пълновластен господар е станал страхът...
Безплатна доставка над 40 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku