Дървото на Фолкунгите - Вернер Фон Хейденстам

Дървото на Фолкунгите

Вернер Фон Хейденстам

Дървото на Фолкунгите
Изпрати запитване
Код на продукта: 419700
Издателство: Персей
Автор: Вернер Фон Хейденстам
Брой страници: 480

Дървото на Фолкунгите - Вернер Фон Хейденстам

Вернер фон ХейденстамДървото на Фолкунгите„Дървото на Фолкунгите“ е най-монументалното произведение на Вернер фон Хейденстам, един от най-големите писатели на Швеция и лауреат на Нобеловата награда за литература. Великолепно написаният двутомен исторически роман пренася читателя в магическия и брутален свят на викингите и великата фамилия, която през XIII и XIV в. се превръща в кралска династия. Книгата излиза за пръв път в превод на български. В изданието са включени и двата тома на романа.
„Фолке Филбютер“ разказва историята на прародителя на Фолкунгите. Типичен викинг – първичен, груб, физически силен, натрупал богатство от грабежи, той е най-заможният мъж в региона. За пръв път той изпитва любов и нежност с раждането на внука си. Но християнски проповедник взима невръстното дете и изчезва с него. Докато търси в продължение на години внука си, разчитайки да го познае по родилното му петно, по-големите синове на Фолке извършват подвизи като варяги, телохранители на византийския император.
Вторият том, „Наследството на Биелбу“, разказва за реални събития, случили се няколко века по-късно – конфликтът между братята Валдемар и Магнус, които се възкачват на престола последователно. Двамата братя представят две противоположни гледни точки към света, които неминуемо се сблъскват.
С майсторски изградения и изпълнен с емоции и напрежение сюжет и психологически убедителните герои „Дървото на Фолкунгите“ е истински шедьовър на световната литературна класика.
Повече информацияISBN 978-619-161-241-3
480 стр., 19.99 лв.
Безплатна доставка над 30 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku