Дневникът на Джулиъс Родман и други неиздавани творби - Едгар Алан По - Цена: 15.00 лв.

Дневникът на Джулиъс Родман и други неиздавани творби

Едгар Алан По

Дневникът на Джулиъс Родман и други неиздавани творби
Цена: 15.00 лв.
Код на продукта: 418833
Издателство: Изток-запад
Автор: Едгар Алан По
Колекция: Колекция "плеяди"
Година: 2021-01-11
Превод от английски:
ISBN: 9786190107675

Дневникът на Джулиъс Родман и други неиздавани творби - Едгар Алан По

Изключително ерудиран, загадъчен, скандален, изумителен, оригинален, иновативен, изпреварил времето си, гениален – това са само част от епитетите, описващи един от най-известните писатели, който не спира да вълнува читателите с поезията и прозата си вече близо 200 години. Едва ли има област на съвременното изкуство, която да не е повлияна в някаква степен от творчеството му, но влиянието му върху световната литература несъмнено е най-голямо – виден представител на романтизма, По създава детективския жанр и е един от пионерите в научната фантастика, психологическия ужас и американската готическа проза; допринася за появата на символизма и сюрреализма и написва една от най-прочутите поеми на всички времена – „Гарванът“.
Колкото и да не е за вярване, и до днес отделни произведения на този титан остават непознати за българската публика. Тук ви представяме най-забележителните от тях:
– недовършения приключенски роман „Дневникът на Джулиъс Родман“, от който По написва и публикува само първите 6 глави;
– няколко високохудожествени есета и статии, демонстриращи неподражаемото чувство за хумор на По (освен всичко друго той е и майстор на иронията);– ранните версии на част от най-известните му разкази – „Без дъх“, „Меценгерщайн“, „Беренис“ и „Овалният портрет“, – които се различават значително от познатите у нас по-късни варианти.
Сега тези творби излизат за пръв път на български език, за да хвърлят допълнителна светлина върху творчеството на един от най-важните автори в световната литература, вдъхновил и повлиял безброй писатели, режисьори, художници и музиканти.
Безплатна доставка над 30 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku