Да готвиш за Пикасо - Камий Обре - Цена: 20.00 лв.

Да готвиш за Пикасо

Камий Обре

Да готвиш за Пикасо
Цена: 20.00 лв.
Код на продукта: 223234
Автор: Камий Обре
Дата на издаване: 02.12.2016
Издателство: Gourmet publishing
Височина: 205 мм.
Широчина: 143 мм.
Страници: 496
Тегло: 200 гр.
ISBN: 9789542917953
Подвързия: Мека

Да готвиш за Пикасо - Камий Обре

Едва два месеца след световната премиера на романа “Да готвиш за Пикасо”, състояла се на 9 август 2016, издателство “Гурме” предлага на българските читатели дългоочакваната творба на Камий Обре.
Вълнуващ, динамичен и омагьосващ, “Да готвиш за Пикасо” е роман, който предлага жив портрет на френския юг. Интриги, изкуство, храна и грижливо пазени тайни са вплетени заедно в една история за любов и измами около живота и наследството на Пикасо. Затрогващо и истинско, това добре изградено повествование ме накара да изпитам носталгия по петела с вино на майка ми и слънцето на Жуан ле Пен. ---Жак Пепен, шеф-готвач, кулинарен автор и ТВ звезда
Феновете на Питър Мейл безусловно ще харесат “Да готвиш за Пикасо”. Камий Обре ни предлага един литературен вариант на буябес - гореща и пикантна смес от изкуство, интригуваща семейна сега, вкусна френска храна и любовен романс, “сготвена” в обления от слънце Прованс.” ---Ерика Бауърмайстър, автор на “Училище за вкусове и аромати”

Френската Ривиера, пролетта на 1936: сезонът още не е дошъл в прелестното крайбрежно градче Жуан ле Пен, където шестнайсетгодишната Ондин помага на майка си в кухнята на семейното им заведение “Кафе Паради”. Тайнствен мъж, дошъл от Париж, пътуващ инкогнито и под различно име, ги моли да му сервират храна всеки ден в недалечна вила, която е наел, за да остане в неизвестност. Пабло Пикасо е на поредния кръстопът в своя личен и професионален живот — за него изкуството и жените винаги са взаимозависими. Смелата и одухотворена Ондин, подтискана от строгите си родители и с разбито от първата си любов сърце, тъкмо започва да открива своите способности и желания. Срещата й с Пикасо ще има отзвук и влияние върху живота й още много десетилетия, докато великият художник и талантивата млада готвачка следват своите страсти и съдби, всеки по собствения си път. Ню Йорк, в наши дни: младата Селин, специалист по кино-грим в Холивуд, научава от своята майка Жули, че баба й Ондин някога е готвила за Пикасо. Подтиквана от недоизказаните истории на майка си и от усещането, че има семейни тайни за разкриване, Селин решава да изпълни майчиното си желание и потегля към градчето, където някога са се срещнали баба й и Пабло Пикасо. В чувствената и опияняваща атмосфера на Кот д’Азур и с помощта на някои ексцентрични личности, нейни съкурсници в специалното кулинарно училище в нейния хотел, Селин успява да открие онази истина за изкуството, културата, кухнята и любовта, която й помага да намери себе си.Със своите умело създадени герои - както измислени, така и някои от прочутите обитатели на френската Ривиера от миналото; със спиращата дъха сцена на действието в Южна Франция, с разбирането си за естеството на голямото изкуство, “Да готвиш за Пикасо” е един вълнуващ роман, затрогваща и мъдра история, която хвърля светлина върху механизмите на доверие и любов, пари и съзидание, движещи избора на жените и мъжете във вечното им търсене на любов, успех и щастие.
Авторката Камий Обре е носител на наградата на фондация “Едуард Олби” и финалист за престижната награда “Пушкарт”. Учила е творческо писане при известната канадска писателка и поетеса Маргарет Атууд в колежа “Хъмбър” в Торонто. Обре е работила като сценарист на успешни ТВ драми, била е преподавател в Нюйоркския университет, а също журналист и продуцент за ABC News, PBS и A&E. Писателката разделя времето си между Кънектикът и Южна Франция.
Безплатна доставка над 30 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku