Галактиката и земята там отвътре - Беки Чеймбърс

Галактиката и земята там отвътре

Беки Чеймбърс

Галактиката и земята там отвътре
Галактиката и земята там отвътре
Цена: 24.00 лв.
Няма наличност
Код на продукта: 420324
Издателство: Артлайн
Автор: Беки Чеймбърс
Превод: Деница Иванова Райкова
Година на издаване: 2021 г.
Страници: 326
Редакция: Полина павлинова
Корица: Георги мерамджиев
Формат: 15,5х 23см
ISBN: 9786191932528

Галактиката и земята там отвътре - Беки Чеймбърс

Върнете се в обширната, удостоена с наградата „Хюго“ вселена на Народната галактика, за да изследвате още едно кътче на космоса – често споменавано, но все още непроучено – в този поглъщащ том от поредицата за Пътешествениците, който съчетава трогателни персонажи и фантастични приключения.

Без вода, въздух и живи създания от местен произход, планетата Гора не е забележителна с нищо. Единственото, което може да посочи в своя полза, е случайната близост до по-популярни светове. Това я превръща в приемлива крайпътна спирка за корабите, пътуващи между „червеевите дупки“, които осигуряват връзките в Народната Галактика. Ако дълбокият космос е магистрала, то Гора е просто обикновена спирка по пътя.

В „Пет пъти подскокни, веднъж спри“, космоплавателите на далечни разстояния могат да си поизпънат краката (тоест, ако имат такива), и да се снабдят с гориво, разрешителни за транзитно преминаване и разнообразни провизии. „Пет пъти подскокни“ се управлява от предприемчива извънземна и нейното понякога услужливо дете, които работят здраво, за да осигурят малко късче от дома на всеки, който минава.

Когато странен технологичен срив спира всякакво движение към и от Гора, трима непознати – всичките от различни видове с различни цели – са принудително събрани заедно в „Пет пъти подскокни“. Закотвено на едно място, без нищо друго за правене, освен да чака, триото – изпратен в изгнание артист, който трябва да спази уговорка, превозвачка на товари, озовала се на кръстопът в личния си живот, и загадъчна личност, която прави всичко по силите си да помогне на тези в покрайнините – са принудени да се изправят пред осъзнаването къде са били, къде може да отидат и какво са, или какво биха могли да бъдат, един за друг.
Goodreads: https://www.goodreads.com/en/book/show/50209317-the-galaxy-and-the-ground-within
Безплатна доставка над 50 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku