Божествен аромат - Гергана Лаптева
- Цена: 19.90 лв.

Божествен аромат

Гергана Лаптева

Божествен аромат
Цена: 19.90 лв.
Код на продукта: 419803
Издателство: Егмонт България
Автор: Гергана Лаптева

Импринт: Анишър
Жанр: Съвременна художествена литература
Корица: Мека
Формат: 14 x 21
Страници: 448
Isbn/баркод: 9789542725930

Божествен аромат - Гергана Лаптева

Гергана Лаптевае родена в гр. София на 17 февруари 1977 г. Завършва Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“ със специалност „Живопис“ и получава магистърската си степен в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Палеонтология“ към Геолого-географски факултет.
Автор е на книгите „Непознатата южна земя – Terra Australis Incognita“, „Посока юг – пътуване към Антарктида“ и „Врата на боговете. Южна Америка – истории от земята на инките“. Работи в Българския антарктически институт като ръководител на отдел „Културна и административна дейност“.
След романа „Монетата“, това е вторият художествен роман на Гергана.Проф. Диана Гергова, археолог:
Нимфата Траке е магьосницата, обладаваща „тревите на безсмъртието“, спомената още от великия Омир в неговата „Илиада“, описана от античния историк Ариан като веща в баянията и билките, която можела да премахва страданията, но и да ги причинява, и по чието име, изглежда, нарекли и страната. Тя е митичната вдъхновителка на Гергана Лаптева в създаването на нейния роман „Божествен аромат”. Авторката ни предлага втората си, още по-интригуваща книга, в която човешките отношения в нашето съвремие ни отвеждат и далеч назад във времето, в света на траките. Близнаците Дарина и Божидар Стоеви, пораснали с легендите за тракийските богове, жреци и тайнствени обреди, търсят из магичната Странджа не само следите от великите си предци, но и вдъхновение и знания за своите съвременни занимания. Виното, ритуалната напитка на траките, се произвежда от брата в духа на древните тракийски традиции, козметичните продукти на сестрата са натурални и чисти, а тя си е поставила за цел да създаде уникален парфюм по древна тракийска рецепта с помощта на преоткрити тайни познания.
Без намесата на археолозите тайните не могат да бъдат разкрити. Познанството на Дарина с археолога Антон Велинов, изследовател на древните култури на Странджа, ги впуска в приключение, в което търсенето на следите на древни племена из мистичната планина води до нови значими открития, и до нова, красива любов. Но като реактив омразата и отмъстителността също присъстват в романа в образа на Михаела, появила се ненадейно в живота на семейство Стоеви и пазеща друга мрачна тайна.
Гергана Лаптева, подобно на своите герои е израснала в среда, която се интересува от траките, а животът ѝ е свързан със знанията за земята. Затова може да ѝ се доверите и когато представя сложните вътрешно академични отношения, и когато увлекателно споделя чрез героите си загадки и отговори на най-често задаваните от вас, интригуващи въпроси за културата на траките и на техните предци: появила ли се е в нашите земи и още в праисторически времена най-древната писменост в света; писмен народ ли са траките; познавали ли са астрономията; какви знания – тайни и не толкова тайни са притежавали?
Ще създаде ли Дарина своя „Божествен аромат” с помощта на археолога Антон? Ще открие ли той следите на още едно племе, живяло в горите на Странджа? Ще постигне ли Михаела своята цел? По-силна от всичко ли е любовта и в какво се крие истинското щастие?
„Божествен аромат“ се чете на един дъх и доставя удоволствие с динамичната интрига и нейната изненадваща развръзка, но и с новите знания за древните ни предци – траките, които ни обогатяват без излишна академичност.
Прочетете „Божествен аромат“!

Невена Праматарова, журналист:
В своя роман „Божествен аромат” Гергана Лаптева по интересен и изключително увлекателен начин потапя читателя в свят, изпълнен с дълбоко пазени тайни, древни загадки и интригуващи човешки взаимоотношения. В него се преплитат семейни борби за надмощие, отмъщение и любов. Читателят е въвлечен в едно невероятно приключение по следите на тайнствено племе, живяло хилядолетие преди траките в Странджа, което е имало и своя култура, традиции, протописменост, и познания по астрономия. На фона на най-мистичната от българските планини, съхранила в земите и в духовните си пространства наследството на няколко цивилизации, скрила хилядолетни тайни и стотици археоложки паметници, пръснати из вековните ѝ гори и южното крайбрежие на Черно море, там, между Царево и Малко Търново, се крият тайните на великите ни предци и истинското щастие.
Роман, който вълнува и разкрива културното и природното богатство на древните земи, които обитаваме.

Безплатна доставка над 30 лв.
2117245688557513
2049444227-rt2brme72slj7sf1cqio7ap8u4u61gku